Mijn naam is Ilonka Kuipers, aangenaam kennis te maken!

Mijn naam is Ilonka Kuipers en ik ben expert in traumabehandeling rondom kinderwens, zwangerschap en bevalling. Dat ben ik niet zomaar geworden, want na een lang fertiliteitstraject, een zeer nare bevalling van mijn prematuur geboren tweeling raakte ik in de put. Via de huisarts kwam ik terecht bij verschillende hulpverleners. De vele gesprekken die ik daar voerde, brachten mij helaas niet het gewenste resultaat. Het was fijn dat iemand naar mijn verhaal luisterde, maar ik bleef last houden van vervelende beelden, angsten en herinneringen. Ik bleek dus echt een trauma te hebben die ik moest zien te verwerken om te kunnen doorgaan met mijn leven. Daarom ben ik verder gaan zoeken en kwam ik terecht bij iemand die EMDR behandelingen toepaste. Gelukkig hebben een aantal van deze behandelingen mij geholpen om mijn leven weer op de rit te krijgen.

ILONKA KUIPERS

Trauma verwerken rondom zwangerschap of bevalling? Ik help je!

Vaak hebben we een (te) rooskleurig beeld van een zwangerschap, waardoor het lijkt alsof je alles eraan leuk moet vinden. Het lijkt wel alsof heel veel vrouwen tijdens hun zwangerschap en na de bevalling op een grote roze wolk zitten en alles eraan pracht en praal vinden. Echter hoeft dat absoluut niet zo te zijn, sterker nog: ikzelf hield een trauma over aan mijn bevalling van mijn prematuur geboren tweeling. Zo’n 10 tot 20% van de vrouwen ervaren een bevalling als traumatisch. Het komt dus vaker voor dan je denkt. Denk jij ook dat je een trauma hebt te verwerken na jouw zwangerschap en/of bevalling? Laat mij je dan helpen! Op deze pagina vertel ik je graag meer over mijzelf en hoe ik jou kan helpen.

Mijn achtergrond/expertise:

Mijn expert status heb ik bereikt door de volgende opleidingen;

  • Psychiatrische verpleegkunde
  • EMDR practitioner
  • Klinische psychologie
  • Positieve psychologie
  • NLP practitioner
  • HBO Medische- en Psychosociale Basis Kennis
  • Hypnotherapie
  • HBO Shiatsu

Trauma overgehouden aan een zwangerschap? Ja, dat kan!

Vaak heb je zelf niet door hoe zo’n gebeurtenis een groot effect heeft op je leven. Vooral als je een nare zwangerschap en/of een bevalling hebt gehad, kun je denken dat het aan jezelf ligt en je je niet zo moet aanstellen. Een kindje op de wereld brengen is immers het mooiste wat er is, althans dat is het beeld dat in de wereld om ons heen wordt geschetst. Daardoor durven veel vrouwen niet aan de buitenwereld te laten zien dat niet alles aan hun zwangerschap en/of bevalling fijn was en dat ze er zelfs nare ervaringen aan hebben overgehouden. Toch is het dus heel erg goed mogelijk om een trauma over te houden aan een zwangerschap en/of bevalling.

Ik kan weer genieten van de mooie dingen in mijn leven!

Dankzij de EMDR behandelingen die ik zelf heb gehad,  kan ik weer genieten van de mooie dingen in mijn leven. Zo ben ik moeder van een tweeling, hebben we een konijn genaamd Sushi en kom ik helemaal tot leven als de zon schijnt. Mijn favoriete vakantiebestemming is Bali en ik ben gek op Indisch eten! Het is mijn missie om vrouwen die door een zwangerschap en/of bevalling een trauma moeten verwerken, hierbij te helpen zodat zij ook weer kunnen genieten van de mooie dingen in het leven. Als ervaringsdeskundige en expert ben ik hier dan ook de aangewezen persoon voor. 

Heb ik een trauma te verwerken?

Doordat hier nog best wel een taboe op rust, kan het nog best lastig zijn om je te beseffen dat je je op een bepaalde manier voelt, omdat je aan de zwangerschap en/of bevalling een trauma hebt overgehouden. Vraag jij je af of je je gewoon maar wat somber voelt of toch een trauma hebt te verwerken? Bekijk dan eens onderstaande kenmerken van een trauma. Wil jij weten wat ik voor jou kan betekenen? Vul dan vrijblijvend het contactformulier in!

Je kunt last hebben van een trauma als je:

Laat mij je helpen jouw trauma te verwerken!

Herken jij jezelf in bovenstaande? Dan is de kans aanwezig dat je door jouw zwangerschap en/of bevalling een trauma hebt opgelopen. Om weer gelukkig te worden en elke dag met een echte glimlach door te komen, is het belangrijk om dit trauma te verwerken. Laat mij je hierbij helpen! Ik heb immers in dezelfde schoenen gestaan en weet als geen wat je nodig hebt om weer gelukkig te worden. Ik gun het jou om die zelfde blijdschap en opluchting te ervaren als die ik had toen ik mijn EMDR behandelingen kreeg. 

Praktijkcentrum het Gemeentehuis in Middelburg en Lein vrouwenzorg in Oud-Beijerland.

Ik was zo enorm opgelucht en blij met deze behandelingen, dat ik besloot om er zelf mijn werk van te maken zodat ik ook andere vrouwen hiermee kan helpen. Dat doe ik inmiddels in Praktijkcentrum het Gemeentehuis in Middelburg en bij Lein vrouwenzorg in Oud-Beijerland. 

Innermoments

Contactformulier