Over mij

Ilonka Kuipers

Natuurgeneeskundig - en EMDR therapeut

NLP coach en Hypnotherapeut

Mijn interesse in de Chinese geneeskunde

Mijn interesse in de Chinese geneeskunde is begonnen in een periode dat het niet lukte om zwanger te worden. In het medische circuit liep ik tegen beperkingen op en had ik sterk het gevoel dat men alleen keek naar de standaard oorzaken. Ik ben in die tijd terecht gekomen bij een voetreflextherapeute en een acupuncturist. Er ging een wereld voor me open. Opeens was daar iemand die verder keek, echt luisterde naar mijn verhaal en mij zag als compleet mens. Toen pas besefte ik goed dat we ons lichaam niet los kunnen koppelen van onze gedachten en emoties. Mijn geluk was groot toen ik zwanger raakte van een tweeling! 

ILONKA KUIPERS

EMDR THERAPEUT

''De vele gesprekken bij de ggz-zorgverlener brachten mij niet het gewenste resultaat. Het was fijn dat iemand naar mijn verhaal luisterde maar ik bleef last hebben van vervelende beelden, angsten en herinneringen.''

Niet het gewenste resultaat

Na een nare bevalling kwam ik terecht bij een ggz-zorgverlener. Helaas brachten de vele gesprekken mij niet het gewenste resultaat. Het was fijn dat iemand naar mijn verhaal luisterde maar ik bleef last hebben van vervelende beelden, angsten en herinneringen.  Daardoor ben ik verder gaan zoeken en kwam ik terecht bij iemand die EMDR-behandelingen gaf. Uiteindelijk hebben een aantal van deze EMDR-behandelingen en massage-therapieën mijn leven weer op de rit gekregen. Ik was zo opgelucht en blij dat ik besloot om hier zelf mijn werk van te maken zodat ik ook andere mensen hiermee kon helpen.