Angst tijdens de zwangerschap

Heb jij veel langst van angst tijdens je zwangerschap? Leef je in grote onzekerheid? Of ben je bang voor de bevalling? Neem dan contact op met Innermoments!

angst tijdens hun zwangerschap

Voor veel vrouwen is hun zwangerschap niet de magische, sprookjesachtige tijd die ze hadden verwacht. Ze ervaren angst tijdens hun zwangerschap en leven continu in grote twijfel over of ‘het allemaal wel goedkomt’. Doemscenario’s blijven deze vrouwen dag en nacht achtervolgen. Totdat de baby er is…. Maar is dit hoe jij je zwangerschap wilt doorlopen? Waarschijnlijk verlang je er ontzettend naar om meer te kunnen genieten. Om de angsten en onzekerheid te kunnen loslaten, en uit te kijken naar een voorspoedige bevalling waarna je jouw kindje eindelijk in je armen kan sluiten.

Wat is angst tijdens zwangerschap? En wanneer is er sprake van angst?

Angst tijdens zwangerschap kan zich op verschillende manieren uiten. Je kan bijvoorbeeld last hebben van angst voor complicaties of voor de gezondheid van je baby. Het kan ook zijn dat je je zorgen maakt over de bevalling (tokofobie) of meer algemeen, over het ouderschap en de toekomst. Wanneer deze gevoelens van angst en zorgen zo overheersend worden dat ze je dagelijks leven en welzijn negatief beïnvloeden, kan er sprake zijn van zwangerschapsangst.
Herken je dit en wil je hulp? Neem direct contact met mij op

Welke angsten en onzekerheden zijn ‘normaal’ tijdens je zwangerschap?

Een gevoel van onzekerheid, of een vlaag van angst over het verloop van je zwangerschap komen in bijna iedere zwangerschap voor. Bijna elke vrouw kan bevestigen dat ze zo nu en dan bang was dat er iets niet goed zou gaan. Dat is normaal. Maar, als je dag in, dag uit angst hebt, gestrest bent, niet slaapt, je angst je leven dusdanig beïnvloedt dat je niet goed meer functioneert, of als de slechtst mogelijke scenario’s zich keer op keer in je hoofd afspelen, dán kun je beter professionele hulp zoeken.

Professionele hulp bij angst tijdens zwangerschap of angst voor de bevalling

Gelukkig is er een oplossing! Je hoeft je niet je hele zwangerschap bang en onzeker te voelen. Je hoeft niet als een berg op te zien tegen de bevalling.

Tijd voor actie! En geniet voluit van je zwangerschap!

In mijn praktijk help ik vrouwen die angst tijdens hun zwangerschap ervaren, of die extreem bang zijn voor de bevalling.

Door middel van EMDR-therapie help ik je om van je angsten af te komen. Zo kun je genieten van je zwangerschap en uitkijken naar een relaxte bevalling!

Wat is EMDR-therapie en waarom helpt EMDR bij zwangerschapsangsten?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, wat vrij vertaald ‘Desensibilisatie en opwerking van oogbewegingen’ betekent. Deze therapie richt zich op het verwerken van traumatische ervaringen door middel van het afleiden van de aandacht met oogbewegingen, geluiden en soms aanrakingen. Het doel is om iemand minder gevoelig te maken voor heftige emoties, zoals angsten, nare herinneringen en stress, en deze emoties opnieuw te kaderen.

Waarom EMDR-therapie bij Innermoments?

Of je nu worstelt met angsten tijdens je zwangerschap, nare herinneringen aan een zwangerschap, stress of depressieve gevoelens, EMDR-therapie is een effectieve oplossing om weer grip te krijgen op je emoties en angsten, en (weer) te genieten van je zwangerschap.

  • Ik ben EMDR-therapeut, maar ook je luisterend oor
  • Specialist in zwangerschapsangst en bevallingstrauma’s
  • Soms word je behandeling vergoed vanuit je zorgverzekering

Neem meteen contact op voor meer informatie of een kennismaking. Ik vertel je graag hoe ik je kan helpen zodat jij weer kunt genieten van het toekomstige ouderschap en jouw baby.

Innermoments

Vraag een kennismaking aan!