Depressief na de zwangerschap? Maar je wilde toch genieten van je kindje?

Je had je er al helemaal op verheugd. In gedachten zag je jezelf al in die heerlijke schommelstoel zitten, genietend van je prachtige baby. Het plaatje wat je in je hoofd had was zo ontzettend mooi. Je zou zwanger worden en genieten. Je zwangerschap zou perfect verlopen, Je had alles al uitgestippeld. Jij wist precies wat en hoe je het wilde. Je zou je blij voelen en in goede gezondheid naar je bevalling uitkijken. En dan opeens spat je droom uit elkaar. Het loopt allemaal niet vlekkeloos en je merkt dat je steeds somberder wordt. De teleurstelling is groot. Je bent in de war en vraagt je af of het ooit goed komt. 

Innermoments PNG

Depressief na mijn bevalling van een tweeling

Mijn bevalling van onze prematuur geboren tweeling was op alle gebieden traumatisch te noemen. Ik werd zo depressief na de zwangerschap, dat ik besloot dat ik niet meer zo verder kon en hulp nodig had om mijn leven weer op de rit te krijgen. Ik ging van hulpverlener naar hulpverlener, maar niemand leek mij in eerste instantie te kunnen helpen. Totdat ik bij iemand kwam die EMDR behandelingen gaf. Deze behandelingen hielpen mij uiteindelijk om de nare ervaring te verwerken en het een plekje te geven. Ik was hier heel erg blij mee en ook opgelucht! Omdat ik dit andere vrouwen ook gun, is het mijn missie geworden om vrouwen te helpen met mentale hulpvragen rondom kinderwens, zwangerschap en bevalling.

Een rollercoaster van emoties

Kan ik je hierbij helpen?

Je kunt zwanger raken, waarna er iets vervelends met jou of jouw baby kan gebeuren. Misschien verloopt je bevalling niet zoals je verwacht had. Of nog erger, je hebt je baby verloren. Met alle gevolgen van dien. Dit kunnen enorm traumatische ervaringen zijn, waarvan je leven op z’n kop gaat staat. Je kunt niet meer genieten van je leven. Je bent enorm prikkelbaar en voelt je somber. Je leeft in angst en onzekerheid. Je voelt je schuldig en bent boos. Waarom moest jou dit nu overkomen? Je gedachten nemen een loopje met je of misschien heb je zelfs gedachten die je niet eens durft uit te spreken. Je voelt je zo ongelukkig dat je jezelf niet meer bent.  Om weer jezelf te kunnen worden en je weer blij te kunnen voelen, is het erg belangrijk om je trauma te verwerken. Laat mij je hierbij helpen!