Ayurveda

"Gezondheid betekent dat je in balans bent"

Ayurveda is een vriendelijke massage

Ayurveda is een vriendelijke massage die lichaam en geest in balans brengt en betekent letterlijk; de kunst van het leven. Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig en gezondheidssysteem dat zo’n 5.000/6.000 jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is een holistisch systeem dat afkomstig is uit India. Afwezigheid van ziekte betekent binnen de Ayurveda niet dat je gezond bent. Gezondheid betekent dat je in balans bent, de uitscheiding goed is, de geest rustig en in balans en de weefsels functioneren normaal.

Gehele zachte lichaamsmassage

Ayurveda is een zachte gehele lichaamsmassage, waarbij het hoofd en gezicht meegenomen worden waarbij gebruik gemaakt wordt van (veel) olie. De Ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong. De massage wordt alleen in de volgende gevallen afgeraden: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker, koorts en direct na het eten. De Ayurvedische massage brengt het hele lichaam in balans. Lichaam en geest worden dichter bij elkaar gebracht en het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

"Een Ayurvedische massage brengt het hele lichaam in balans."

De gewrichten ontspannen

Ayurvedische massage werkt op de spieren en op het energiesysteem. De gewrichten ontspannen zich en stress, vermoeidheid en slapeloosheid worden bestreden. De massage zorgt voor meer vitale energie, helpt om gifstoffen die vast zitten te verwijderen en bij het losmaken van emotionele blokkades. Het activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. Het verlengt de levensduur, draagt bij aan de bewustwording van het lichaam en verlicht de spierspanning. De massage reinigt, ontspant, voedt en balanceert het fysieke lichaam, de emoties en de geest.